Sivut

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Huulimeikkivillitys



Joku omistaa tsiljoona luomiväripalettia, kynsilakkaa tai kenkäparia. Minun heikko kohtani ovat huulimeikit. Niitä on kertynyt hmm.. muutamia kymmeniä. Aina tuntuu löytyvän joku uusi kiva sävy, joka minulta vielä puuttuu. Olen erityisesti lämpimien sävyjen perään. Viimeisin villitykseni ovat - huulia ihanasti hoitavat - luonnonkosmetiikan punat. Tällä hetkellä silmää miellyttää kaikkein eniten kesällä ostamani Benecos (kuvissa), Hauschkan uudet kiiltopunat, Lavera ja Zuii Organic (josta on tulossa juttua myöhemmin). Kannattaa muuten käyttää luonnonkosmetiikan huulipunia etenkin talvella, jolloin huulet kuivuvat ja rohtuvat kaikkein eniten.



Benecos Soft Coral


Syyskuussa en ole ostanut yhtään uutta huulimeikkiä. Sen sijaan olen ostanut kaksi muuta juttua. Ehdin napata suoraan Stockmannin hyllystä upean Isadora Highlands-luomiväripaletin, joka myytiin nopeasti loppuun. Ihanainen Salla esitteli tänään blogissaan hienon tällä paletilla tehdyn pikameikin, joka kannattaa kurkata.  DiorShow Maximizer piti myös ostaa Sokokselta -15%. Molemmat tulivat tarpeeseen. Kosmetiikkaan kului siis syyskuussa vaivaiset 55 euroaVaatteita on sen sijaan tullut ostettua aika paljon koko perheelle. 

Benecos ja Lavera huulipunia myy mm. Hyvinvoinnin tavaratalo täällä.


Kivaa alkavaa viikkoa kaikille :)

lauantai 28. syyskuuta 2013

Jäätelöä tukkaan


Jos pullon kyljessä lukee "sähärille ja vaikeille hiuksille", ostan sen varmasti. Kaipaan selkeää ja siistiä kampausta, joka kestää. Tukkani ei ole aivan pahin mahdollinen luonnonkihara, mutta se on silti mahdoton. Käytän yleensä aina lämpösuojasuihketta ja suoristusrautaa. Harmi, että lämpökäsittely myös kuluttaa hiuksiani.

Ice Cream GO SLEEK LISS PERFECT Smoothing fluid * lupaa tehdä pörröpäästäni tiiviin ja yhtenäisen. Tuote suojaa myös hiuksiani lämpökäsittelyn tuomalta rasitukselta. Lupaus kuulostaa erittäin hyvältä, ehkä jopa liian hyvältä :)

Laitan ainetta pyyhekuiviin hiuksiin ohjeen mukaan eli pieni määrä kerrallaan tasaisesti joka puolelle. Aluksi olin jopa liiankin varovainen, sillä laitoin ainetta pisara kerrallaan. Pahin pelkoni oli  saada kiharan tilalle tiivis liimatukka. Teelusikallinen on sopiva annos puolipitkiin hiuksiini. Ero entiseen "lentoon lähtevään sähärään" on selvä, sillä hiukset näyttävät olevan käsittelyn jälkeen kauniisti yhdessä. Laitan lisäksi kosteina syyspäivinä vielä hiusöljyä, muotovaahtoa, hiuslakkaa ja ja.. Kauniina syyspäivänä riittää yksi tuote (kuvassa).

Onko kellään antaa lisää viisaita neuvoja luonnonkiharan hoitoon?

 
* Tuotetta myy CosMerya.



perjantai 27. syyskuuta 2013

Sophyto kuorinta



Sophyto Exfoliating Treatment poikkeaa reippaasti kaikista muista omistamistani kuorinnoista. Tuote sisältää mm. ametistijauhetta, kirsikkaa ja orgaanisia ananasentsyymeitä (koko inci täällä). Kuorinta perustuu  hedelmähappojen vaikutukseen ihon pinnalla. Se on rakenteeltaan nestemäistä ja sileää, joten pumppupullo on sille ainoa oikea pakkaustapa. 





Olen käyttänyt kuorintaa noin kerran viikossa parin kuukauden ajan. Hoidan erityisesti kasvojeni t-alueen (otsa, nenä ja leuka), jossa iho on paksumpaa kuin kasvojeni muilla alueilla. Levitän aineen iholle pariksi minuutiksi. En hiero ainetta iholleni, sillä hedelmähapot toimivat mielestäni hyvin ilman hierontaakin. Lopuksi huuhdon kasvoni haalealla vedellä. Kuorinnan vaikutus näkyy välittömästi, lopputulos on pehmeä ja heleä. Sain jopa otsani pienet hikinäppylät katoamaan jo yhden hoitokerran jälkeen. Tehokkaamman tuloksen saavuttamiseksi tuotteen voi jättää vaikuttamaan iholle enintään 5 minuutiksi. Aine on hellävarainen, joten sitä voidaan käyttää päivittäin rasittuneella tai epäpuhtaalla iholla. 

Sophyto on ollut minulle kiva uusi tuttavuus, palaan sarjan pariin varmasti jatkossakin. Tuotteiden hinnat ovat mielestäni suhteellisen edullisia esim. Exfoliating treatment maksaa 24,75-/30ml. Lisätietoa sarjasta löytyy Tuoksuton verkkokaupasta


torstai 26. syyskuuta 2013

Hoitoa pigmenttiläiskille




Elokuussa lupasin palata Tuoksuton verkkokaupan Sophyto -sarjaan, kun käyttökokemusta kertyy hieman enemmän. Paras hoitotaso eli 12 viikkoa ei ole vieläkään täynnä, mutta mielipiteeni kahdesta Sophyto tehohoitotuotteesta on jo valmistunut.

Kesän jälkeen kannattaa löytää erityisesti Sophyto Brightening treatment, joka kirkastaa ihoa ja antaa kyytiä pigmenttiläiskille. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että pigmenttiläiskiä on hyvin erityyppisiä (pisamat, kesakot, maksaläiskät). Ne voivat johtua auringosta, hormonaalisista muutoksista, lääkkeistä tai ihovauriosta.  Pigmenttimuutosalueella melatoniinia tuottavien solujen toiminta on häiriintynyt. Apu löytyy kotivaalennusaineista, kosmetologilta tai ihotautilääkäriltä.

Minä & pisamat
Minulla on lapsesta saakka ollut pisamia, ne ilmestyvät poskipäilleni joka kevät ja häviävät talvella. Pisamat ovat mielestäni hauska juttu, ne eivät juuri häiritse minua. Kesän jälkeen ihoni on kuitenkin myös aavistuksen kirjava, vaikka suojaan aina vaalean ja huonosti ruskettuvan ihoni hyvin auringolta. Lähdin hoitamaan kirjavuutta Sophyton kirkastavalla tehohoidolla ja kuorinnalla jo lähes pari kuukautta sitten. 

Käyttö
Nestemäinen aine on pakattu näppärään ja hygieeniseen 30ml pumppupulloon. Aine hierotaan puhtaalle iholle (kasvot + kaula) pyörivin liikkein 1-2 kertaa viikossa. Tuotteen voi halutessaan myös jättää vaikuttamaan max viideksi minuutiksi. Lopuksi iho pyyhitään vedellä tai kasvovedellä.

Lopputulos
BT toimi ihollani hyvin. Tuote oli helppokäyttöinen ja otsani pigmenttiläiskä katosi jo muutaman viikon jälkeen. Olen ihoa heleyttävien hoitojen perään varsinkin syksyllä ja vuodenaikojen vaihtuessa. Tykkään myös hoidoista, joiden vaikutuksen todella näkee. Ihoni näyttää nyt suhteellisen terveeltä ja lähes kaikki kesän aikana hankittu kirjavuus on poissa. Mielenkiintoinen inci sisältää mm. aloeuutetta ja merilevää. Koko inci täällä

Hinta?
Noin 25 euroa Tuoksuton-verkkokaupassa

Suositus? Kenelle?
Sophyto kirkastava tehohoito saa suositukseni. Siinä on kaikki kohdallaan laatua ja hintaa myöten. Hoidosta hyötyvät eniten pigmenttiläiskien kanssa taistelevat. Myös epäpuhdas iho tykkää tästä aivan erityisesti. Tuote sopii kaikille ihotyypeille tukemaan ihon luonnollista uudistumisprosessia. Tuote ei sisällä lainkaan keinotekoisia hajusteita, väri- tai täyteaineita, parabeeneja tai eteerisiä öljyjä. pH 4.7.

Löytyykö kasvoiltanne pisamia tai pigmenttiläiskiä?

Kerron mainiosta Sophhyto Exfoliating Treatment kuorinnasta vasta huomenna, se poikkeaa aika reippaasti perinteisestä mekaanisesta kuorinnasta :)

Jos, pidät tuoksuttomasta kosmetiikasta, niin lue myös aikaisempi Tuoksuton-nettikauppa kirjoitukseni.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Especially Escada Elixir



Laitoin viikonloppuna osan hajuvesistäni esille lasikuvun alle. Lasikupuni on suuri, mutta ei riittävän suuri, sillä sen alle mahtui vain seitsemän pulloa. Idean vaikein osuus oli löytää pulloille hyvä paikka. Parhaaksi osoittautui lopulta makuuhuone, näen kauniit pullot juuri ennen nukahtamista ja heti herättyäni :)

Viimeisin tulokas lasikuvun alle on Especially Escada Elixir *. Kultakorkkinen lasipullo on yksi tuoksukokoelmani kauneimmista.





Tuoksun keulakuvana on upea huippumalli Bar Rafaeli. Taianomainen hämärtyvä puutarha luo loistavat puitteet mainoskuvalle. Olen harvoin nähnyt yhtä hienoa kuvaa, sillä kuvassa todellakin tuoksuu Especially Escada Elixir.
 




En voi ainakaan sanoa tuoksun olleen minulle helppo yhden nuuhkaisun ihastuminen, sillä lumoava ja syvä tuoksu vaati nenältäni monta kierrosta totuttelua. Sen taianomaisuus selvisi minulle vasta kolmantena Escada päivänä, mutta se oli sitten menoa :) 

Tuoksu on mielestäni hyvin naisellinen ja salaperäinen. Se on myös kevyt, raikas ja hienostunut. Tuoksussa on itämainen vivahde, mutta se ei ole liian mausteinen tai voimakas. Tämä on ehdottomasti aikuisen naisen tuoksu.

Tuoksun sydämessä on luonnollinen ruusu-uute Turkista. Muita elementtejä ovat malvan siemenet, luonnollinen vaniljauute, luumu ja patsuli.



Especially Escada Elixir hinnat:
Eau de Parfum 30ml 59,50-
Eau de Parfum 50ml 81,00-

Oletteko jo tutustuneet tähän?




* saatu blogin kautta.

lauantai 21. syyskuuta 2013

Hertta




Minut on helppo saada innostumaan tuotteista, jotka vannovat ekologisuuden ja kotimaisuuden nimeen. Arvostan myös tuotteita, jotka ovat esteettisesti kauniita ja toimivia. Globe Hope on onnistunut yhdistämään nämä neljä ominaisuutta erittäin hyvin mielestäni.




Ruotsin armeijan sarkatakki, vanha pitsiliina ja tre kronor -nappi on käytetty uudelleen upealla tavalla Globe Hope Hertta -laukussani*. Hertta on kiva kaveri varsinkin syksyllä ja talvella, se sopii yhtä hyvin mukaani kaupungille kuin teatteriin.




On hieman yllättävää, että GH sai alkunsa jo vuonna 2001, sillä ensimmäiset GH-muistikuvani ajoittuvat noin viiden vuoden päähän. Ideana on luoda yksilöllisiä vaatteita ja asusteita kasvattamatta materiaalin määrää maailmassa. Nykyisin GH lanseeraa kaksi kausimallistoa vuodessa. Lisäksi myynnissä on myös Klassikkomallisto. Syksy-talvi 2013-2014 teemana on luonnon ja kaupungin suhde. Mallistot koostuvat vaatteista, asusteista ja laukuista, naisille ja miehille. Vuonna 2012 tuotteille myönnettiin myös Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Design From Finland -tunnus.

GH kertoo käyttämistään materiaaleista näin:
"Pääasialliset materiaaliperheemme ovat kierrätetyt armeijatekstiilit, ns. duunarivaatteet ja univormut, mainoslakanat ja -banderollit, käytöstä poistetut purjeveneiden purjeet, auton turvavyöt ja vintage-tekstiilit, kuten verhot, pöytäliinat ja lakanat. Koru- ja asustemallistomme tuotteet valmistetaan useimmiten kovista materiaaleista, kuten naarmuuntuneista vinyylilevyistä, vetoketjuista sekä tietokoneen näppäimistä. Uusia materiaaleja keksitään ja etsitään hyödynnettäväksi koko ajan - kuten yrityksen mottokin kertoo, maailmasta ei puutu materiaalia, vaan hyviä ideoita! Yksi hauskimmista käyttämistämme erikoismateriaaleista on ollut vanha kuumailmapallo! Edellisestä elämästään tarpeettomaksi jäänyt tekstiili on useimmiten meille täysin käypää raaka-ainetta: Esimerkiksi polvesta rikkoutuneet työunivormun housut voidaan hyödyntää muilta osin pussukka- tai kauppakassimateriaalina."


Onko teillä jo Globe Hopen tuotteita?


Globe Hopen nettisivuille tästä.


* saatu

torstai 19. syyskuuta 2013

Kiva kotityö









Tulen ulos kodinhoitohuoneen kaapista ja kerron teille salaisuuden. Tylsien kotitöiden joukossa on yksi, josta pidän hyvin paljon. Homma vaatii taitoa, joten mieheni ei saa osallistua siihen ;). Lapseni taas pitävät huolta siitä, että tämä työ ei koskaan lopu. Onneksi työ on palkitsevaa, sillä puhdasta jälkeä syntyy nopeasti. 



No, kyseessä on tietysti pyykinpesu. Hyvän pesukoneen lisäksi pyykinpesu vaatii taitoa, varsinkin jos haluaa saada aikaan puhdasta jälkeä luontoa kunnioittaen. Lapseni sitkeä taiveihottuma on saanut minut etsimään luonnonmukaisia keinoja. Olen petrannut tässä aika paljon parin viime vuoden aikana. Nykyisin meillä pestään pyykkiä pesupähkinöiden ja sappisaippuan voimin. Normaalitilanteessa tarvitsen todellakin vain pesupähkinöitä, mutta jos vaatteissa on tahroja, laitan niiden päälle vielä sappisaippuaa. 




Yhteen koneelliseen riittää 4-8 kuoren puolikasta ja pussillisella voi pestä jopa kolme koneellista. Pähkinät murskataan ja laitetaan pieneen puuvillapussiin. Pussi heitään pyykkejen mukana koneeseen. Pähkinät pesevät hellästi, vaatteita haalistamatta tai kuluttamatta. Pähkinöillä pesty pyykki on pehmeää ja tuoksuttoman puhdasta. Kunnon pyykkärin hihoissa on tietysti pari ässää (Erisan color ja Vanish) hätätilanteita varten. Mutta yleensä pelaan ihan rehellisesti eli pesen pyykin pähkinäisen puhtaaksi :)

Pesupähkinät (Sapindus Mukorossi) ovat peräisin Himalajan vuoristoalueelta. Koko tuotantoprosessi on luonnonmukainen. On myös tärkeää muistaa, ett pesupähkinät ovat uusiutuva luonnonvara, joka ei kuormita vesistöjä tavallisten pesuaineiden tavoin. 

Ostan pähkinäni Ruohonjuuresta. Yksi yhdeksän euron laatikollinen riittää jopa 120 pesukertaan. Laatikon sisältä löytyy myös näppärä puuvillapussi.


Löytyykö muita intohimoisia pyykkäreitä?


 

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Voiteiden kuningatar




Tämä purkki tuli minulle tutuksi viime talvena, jolloin ihoni rutisi kuivuuttaan. Kesä menee aina kepeästi ilman sen suurempia ihonhoidon haasteita, mutta Suomen raju talvi-ilmasto kohtelee ihoani rumasti. Pahimmillaan ihoni tuntuu kireältä ja hilseilee. Olen vuosien varrella kokeillut monenlaisia voiteita, mutta useimmat niistä tuovat vain hetken helpotuksen. Parhain apu on löytynyt ammattikosmetiikan puolelta. Académie Derm Acte on high tech -kosmetiikkaa, joka tarkoitettu vaativalle iholle. Tuotteita voi käyttää joko kuuriluontoisesti pari kertaa vuodessa, ensiavuksi rasittuneelle iholle tai vaihtoehtona kauneusleikkauksille. Itse käytän Derm Actea kuuriluontoisesti tehostamaan päivittäistä ihonhoitoa ainakin pahimman talviajan yli tai vuodenaikojen vaihtuessa.




Syksyllä on aika varastoida marjoja, sieniä ja kasvovoiteita talven varalle. Talvi ei enää pääse yllättämään minua.

Viime talven suosikkini Crème anti-âge global-hoitovoide on tarkoitettu aikuiselle iholle, jossa on jo juonteita ja/tai ryppyjä. Se sopii myös veltostuneelle iholle, joka kaipaa napakkuutta, kiinteyttä ja elinvoimaa. Voide sisältää mm. kosteuttavaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa sekä suojaavaa aaroninpartauutetta. Liftaava vaikutus perustuu kalsiumiin ja aminohappoyhdisteeseen.

Yhden talven kokemuksella pidän voidetta loistavana kosteuttajana, ihoni pysyi pehmeänä ja kimmoisana. Voide tuntui myös kirkastavan ja kiinteyttävän ihoani, vaikka en koe 40+ ihoani vielä veltoksi tai ryppyiseksi. Voide on koostumukseltaan täyteläinen, se imeytyy ihooni nopeasti jättäen jälkeensä samettisen mattapinnan. Voiteen tuoksu oli ihana ja ylellinen (jopa mieheni huomasi sen ja kehui sitä hyväksi). Voidetta voi käyttää aamuin illoin. Sopii hyvin myös meikin alle.

Kävin viime syksynä Académie Soin Expert micro-dermabrasion visage & main -hoidossa, joka oli mielestäni ylellinen ja tehokas. Sain kaipaamaani tehokuorintaa ja potkua ihoni uusiutumiselle. Ihana kasvohoito sopii mielestäni myös lahjaksi äidille, anopille tai ystävälle. Se on lahja, joka muistetaan, se ei jää nurkkiin pölyttymään.

Mistä?
Academie jälleenmyyjät Rohdos-Alan sivuilla täällä


Tuote on saatu blogiyhteistyön kautta. Mielipiteet ovat omiani.

perjantai 13. syyskuuta 2013

Pariisin kevät





Äitini oli lämmin, viisas ja ajatteleva ihminen. Hän eli terveellisesti, nautti kodista ja puutarhasta. Hän oli jo pikkutytöstä lähtien haaveillut matkasta Pariisiin. Hän näki Pariisin kevään yhdessä minun ja siskoni kanssa vain kuukautta ennen kuolemaansa. Hän kuoli rintasyöpään 62-vuotiaana, vain kolme viikkoa rintasyöpädiagnoosin jälkeen.

Kuka tahansa meistä voi olla seuraava. Sinäkin voit olla mukana tukemassa tutkimustyötä rintasyövän voittamiseksi.

Olen perustanut oman keräyssivun, jos haluat olla mukana auttamassa, osallistu vaikkapa vain yhden huulipunan hinnalla * KLIK * (linkki vie Syöpäsäätiön sivuille).
  
Paremman huomisen puolesta
terv. Nina


En itse saa rahallista hyötyä linkityksestä tai keräystilistä.

torstai 12. syyskuuta 2013

Dr. Hauschka uudet Novum -huulipunat




Postilaatikostamme löytyy yleensä vain laskuja, mutta pari viikkoa sitten sieltä löytyi yllättäen jotain aivan ihanaa. Työpäivän rasitus katosi nopeasti postilaatikon ja kotioven välisellä muutaman metrin matkalla :).

Kuoresta löytyi Dr. Hauschkan uudet "Play of Light" huulipunat. Nimi kuvaa huulipunia erittäin hyvin, sillä ne tuovat huulille valoa. Uutuus liikkuu siis huulipunan ja huulikiillon välimaastossa. Samasta hylsystä saa kätevästi molemmat. Tämä ajatus sopii minulle erittäin hyvin, sillä lisään aina huulipunan päälle vähän huulikiiltoa - näiden kanssa se on turhaa. Punat sisältävät arganöljyä, joka pitää huulet pehmeinä - näiden kanssa ei tarvita huulirasvaa.



Sävyistä tummin on exhilarating berry 12
joka ei vaikuta silmissäni ollenkaan tummalta. 
Sävy on mielestäni mehukas ja hyvin syksyyn sopiva. 



Silmäni iskeytyivät ensimmäiseksi 
paahteiseen aprikoosin sävyyn laid-back apricot 10




Sävy "astonising pink 11
yllätti minut positiivisesti. 
En yleensä osta pinkkejä huulimeikkejä, 
mutta tykkään tästä herkusta tosi paljon. 
 Tämä sopii parhaiten kylmistä sävyistä pitäville.

 

Miraculous rose 09 antaa huulille 
vain kevyn ruusunpunan ja kivan hohteen.

 

Sunkissed nude 13 koristaa huuliani tänään. 
Sävy on luonnollisuuden juhlaa.



Lisätietoa Play oh Ligth -huulipunista löytyy Dr. Hauschkan sivuilta.

maanantai 9. syyskuuta 2013

Tallessa kannen alla




Syyskuussa kauppojen hyllyiltä pitäisi löytyä viimeinen Paola Suhosen suunnittelema Vitalis-designrasia. Sarjaan kuuluu kaikkiaan kahdeksan rasiaa (keräilijän unelma). Ensimmäinen rasia lanseerattiin toukokuussa 2011. Paola Suhonen halusi luoda rasian, joka toimii kertakäyttökulttuuria vastaan. Hän ajatteli rasian jatkavan elämäänsä myöhemmin säilytysrasiana tai koriste-esineenä. Rasia kätkee sisäänsä kaikkea pinneistä klemmareihin. Meiltä löytyisi pikkutavaraa vaikka kuinka moneen Vitalis-rasiaan :)


Vitalis on erittäin riittoisa ja monikäyttöinen voide. Yksi reilun kolmen euron rasia kestää pitkään. Käyttäkohteita on monia, huulista kantapäihin. Ja tuoksun tuntee kaikki.

Lila rasia on myynnissä vuoden 2013 loppuun. Saa nähdä mitä on tulossa tämän jälkeen Yhteistyö Valkoisen Ristin ja Ivana Helsingin välillä jatkuu keväällä 2014. Luvassa on uusia Vitalis-tuotteita uuden designin kera.








Sain blogini kautta oikeastaan kaksi Vitalis-rasiaa. Toinen oli täytetty Glitter-koruilla. Voi että.. miten kivoja juttuja kannen alta paljastuikaan. Koruharakka kiittää :)

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kaksi palkintoa


Piipahdin tänä aamuna Tampereen Keskustorin peräkontti-kirppiksellä. Aurinko paistoi, tavara vaihtoi omistajaa ja porukka hymyili iloisesti. Onneksi tarjolla ei ollut vähän käytettyä kosmetiikkaa.

Ja sitten arvontaan :)

Kysyin mielipidettä blogimainonnasta? En rajannut asiaa sen tarkemmin. Tämän voi käsittää joko blogin ulkoasu jutuksi (esim. nettikaupat sivubannerissa) tai yhteistyökuvioiden kautta. 

Bannereissa hyväksyttiin mainokset, jotka sopivat blogin teemaan. Mainokset eivät kuitenkaan saa hidastaa sivujen latautumista, eivätkä vilkkua yläbannerissa ärsyttävästi. Yhteistyökuvioihin yleinen mielipide oli se, että rehellinen mainonta on ok. Esim. jos rehellisesti kertoo tuotteesta - oli se sitten itse ostettu tai saatu - asia on kunnossa. Hyvistä vinkeistä tykättiin myös.

Minulle yhteistyökuviot ovat tärkeä osa blogia, koska niiden kautta pystyn tarjoamaan ajankohtaisia vinkkejä lukijoilleni. Kaikki tarjottu yhteistyö ei kiinnosta minua, eivätkä kaikki saamani tuotteet päädy koskaan blogiini. Mielipiteet ovat aina omiani, ne eivät ole kaupan. Minua ei välttämättä edes kiinnosta kirjoittaa tuotteesta, josta jo kaikki muut ovat kiljahtaneet "ihquu". Ne parhaat helmet on usein vaikeaa löytää. Suuri osa omistamastani kosmetiikasta kulkee kaupasta kotiin ihan tavallista reittiä pitkin eli omalla rahalla.

En pidä ihmeellisenä myöskään sitä, että maahantuojat haluavat tehdä yhteistyötä blogejen kanssa, sillä blogit ovat osa nykypäivän mediaa. Naistenlehden juttu ei ole välttämättä yhtään luotettavampi kun blogista luettu juttu? Jos epäilette, kannattaa käydä lukemassa "Viiden tähden toimittaja". Juttu vie yhden pienen kauneusbloggaajan aivan sanattomaksi. Naistenlehdet eivät koskaan kerro lukijalle, minkä firma sponsoroi lehteä. Pienet kosmetiikkasarjat eivät edes pääse lehdissä esille.

* Lämmin kiitos kaikille kommenteista,
toivon keskustelun jatkuvan *

Suoritin arvonnan Random.org arvontakoneella.
Otan yhteyttä voittajiin.

 Voittajat ovat..

Madaran voitti
NoobaX
Dr. Hauschkan voitti
Kati 

 ONNEA! 




Luonnonkosmetiikan BB -voide






Lavera Beauty Balm on ollut kevään ja kesän aikana esillä jo monessa blogissa. Sain omani joskus huhtikuun lopulla, aikana jolloin kasvoni olivat maidonvalkeat pitkän talven jäljiltä. Voide oli aluksi aivan liian tumma, sävy ei sopinut minulle lainkaan.  Sävyjä on tarjolla vain yksi (kaikille sopiva), tämä on mielestäni voiteen heikko kohta. Lavera BB -voide on ensimmäinen kokeilemani luonnonkosmetiikan BB. 



Otin tuubin uudelleen käyttöön elo-syyskuussa. Kesän jälkeen sävy ei vaikuta enää liian tummalta, vaan se asettuu kasvoilleni hyvin. Kasvot saavat kivaa hehkua ja päivetystä (lue: tervettä väriä). Voide jättää iholleni myös kevyesti peittävän mattapinnan. Kuivaihoisena tykkään erityisesti siitä, että voide kosteuttaa ihoa pitkävaikutteisesti. Pehmeä tunne pysyy ihollani pitkään, jopa koko päivän. Voiteen luvataan myös suojaavan vapaita radikaaleja vastaan ja supistavan ihohuokosia. Aurinkosuojaa voide ei lupaa.

Inci?
BB-voide sisältää mm. luomulaatuista acai-marjaa, joka kosteuttaa ja toimii antioksidanttina (ehkäisee ihon vanhenemista). Sävyn takana ovat luonnolliset mineraalipigmentit, jotka tasoittavat ihon pintaa ja häivyttävät pieniä virheitä. Koko inci täällä.

Kenelle?
Tähän ihastuvat luultavasti eniten kuivan, pintakuivan ja normaalin ihotyypin omaavat käyttäjät. Voide peittää kevyesti, joten lopputulos on hyvin luonnollinen. Värisävy on suhteellisen tumma, mutta se sopii aika monelle nyt kesän jälkeen. Talvella voide jää helposti liian tummaksi. Toivottavasti saamme jatkossa lisää sävyjä :)

Hinta?
Esim. Ruohonjuuressa ja nettikaupassa 22,25 € /30ml.




perjantai 6. syyskuuta 2013

Syyskuun LivBox









LivBox Syyskuu tuli etuajassa, siksi se pysyikin minulle yllätyksenä aina avaamishetkeen saakka. Ilmassa oli iloa ja jännitystä (eli juuri niitä tunteita, joita lähdin alunperin Livboxin kanssa hakemaan). Lähetys on mielestäni tammikuussa alkaneen tilaushistoriani onnistuneimpia, siinä on osuttu asian ytimeen. Sain mielenkiintoisia, käytettäviä ja tuoksuvia tuotteita. Tuotteet toimivat herkullisina maistiaisina ennen täysikokoisen hankintaa. Luulen aika monen tilaajan ihastuvan tähän kuuden tuotteen lähetykseen. Samaan paketiin oli saatu mahtumaan selektiivisen kosmetiikan lisäksi myös marketti-, apteekki- ja luonnonkosmetiikkaa.




BOSS JOUR Pour Femme Eau de Parfum 2ml ja BOSS vartalovoide 50ml oli ihanaa saada. Tykästyin molempiin aivan heti. Tuoksu on mielestäni tyylikäs, naisellinen ja kevyt. Voisin tämän perusteella hankkia tuoksun myös täysikokoisena.

EdP 57€/30ml
Voide 39,90€/ 200ml







Clarins Beauty Flash Balm 15ml pikakaunistaja tuli tarpeeseen. Kasvoillani näkyy väsymyksen merkkejä, jotka olisi mukava taikoa pois. Tämä kannattaa levittää kasvojen ja kaulan
lisäksi myös silmänympärysiholle.  Toimii tarvittaessa myös naamiona. Aika moni kaipaa tuhkimovoidetta ainakin joskus ;)
Ovh 45€/50ml

Sain myös Max Factor Wild Shadow Pots luomivärin kullanvärisenä. Tämä oli kiva yllätys, lämmin kulta voisi jopa sopia minulle. Ovh 7,90



Luis Widmer Puhdistusmaito on näppärä 25ml matkakoko. 
Ovh 16€/200ml

Dr. Bronner Magic Soap vaikuttaa mielenkiintoiselta, sillä se sisältää vain luonnollisia öljyjä. Saippua on biohajoava. Olen aika huono palasaippuoiden kanssa, mutta katsotaan.
3,90€/140g



Mitä piditte? 
Oliko onnistunut LivBox?
Saitteko samat tuotteet?

torstai 5. syyskuuta 2013

Pehmeä ja lämmin sävy


Lavera Coral Divine No 11 huulipuna vastaa hyvin käsitystäni arkipunasta. Tykkään sipaista punaa huulilleni, mutta en halua punan loistavan kasvoissani huutomerkin tavoin. Pidän enemmän pehmeistä ja lämpimistä sävyistä, jotka sopivat minulle kaikkein parhaiten. Olen myös vaihtelunhaluinen, minulla on viime aikoina ollut Laveran lisäksi käytössä ainakin Dr. Hauschka ja Benecos. Vinkatkaa minulle, jos tiedätte lisää kauniita lämpimänsävyisiä huulipunia ;)

Lavera Coral Divine No 11

Ainesosaluetteloista on muodostunut minulle tärkeä juttu.  Tämä ensimmäinen omistamini Laveran huulipuna näyttää sisältävän aimo annoksen luonnonöljyjä (esim. argan, jojoba, kookos, manteli ja oliivi). Koko inci täällä.

On kieltämättä mukavaa käyttää laadukasta luonnonkosmetiikan huulipunaa, joka ei sisällä synteettisiä hajusteita, säilöntä- tai väriaineita. Lavera huulipunat ovat NaTrue-sertifioituja. Ne ovat myös vegaanisia. Lavera ei käytä eläinkokeita.

Hinta?
Lavera Coral Divine maksaa 13,90€ netissä täällä.


 
Juttu sisältää mainoslinkin.

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Katoavia näppylöitä



Olen saanut blogiini uuden testihenkilön. Tämä henkilö on komea, suorapuheinen, ajoittain äksy ja minulle hyvin rakas. Ei, kyseessä ei ole mieheni, vaan 13-vuotias poikani. Hänen ihonsa muuttui alkukesästä epäpuhtaaksi eli tulehtuneeksi ja näppyläiseksi. Muutos oli nopea ja se hämmensi poikaa kovin.

Kirjoitin helmikuussa Dr.R.A. Eckstein Azulen Paste -jutun. En voinut testata tuotetta omalle iholleni, joten juttu jäi pelkäksi esittelyksi. Toukokuussa olin kuitenkin jo tilanteessa, jossa Azulen Paste pääsi meillä tosi toimiin.





Homma toimii meillä yleensä niin, että poika pesee ensin kasvonsa puhdistusmaidolla tai -geelillä (iltaisin). Sen jälkeen kasvojen epäpuhtaat kohdat pyyhitään läpi Dr.R.A. Eckstein Hamamelis Lotion -kasvovedellä. Lopuksi levitetään Azulen Paste tulehtuneiden ihoalueiden paikallishoidoksi (eli suoraan näppylöiden päälle). Aamulla tulehduspesäkkeet ovat jo rauhoittuneet, osa niistä on jopa hävinnyt kokonaan. Azulen Paste on kiitettävän tehokas. Katoavia näppylöitä on ollut mukava yhdessä ihmetellä :)

Palataan vielä helmikuiseen Azulen Paste -kirjoitukseeni ainesosien suhteen:

Perubalsami ja iktammoli nopeuttavat ihon uusiutumista ja paranemista. Kamomillaöljy (sisältää atsuleenia ja bisabololia) rauhoittaa erilaisia tulehduksia. A-vitamiini nopeuttaa ihon uusiutumista. E-vitamiini vilkastuttaa pintaverenkiertoa eli nopeuttaa ihon uusiutumista. Allantoiini rauhoittaa ihoa ja ehkäisee arpien muodostumista. Korkea rasvahappopitoisuus vahvistaa ihon tervettä bakteerikantaa. Lisäksi tuote sisältää sinkkioksidia sekä B1-, B2- ja B6- vitamiineja.



Kasvovesi?
Hamamelis Lotion on supistava ja desinfioiva kasvovesi epäpuhtaan,
suurihuokoisen, akne- ja seborrea-ihon paikallishoitoon
. Sen suhteellisen korkea alkoholipitoisuus (26,5 %) takaa kasvoveden desinfioivan ja parantavan vaikutuksen.





Hamamelis Lotion inci? 
Hamamelisuute, kamferi ja salisyylihappo. Hamamelisuute sisältää hamameliiniä, parkkiaineita ja -happoja, jotka parantavat, kirkastavat, supistavat, uudistavat ja desinfioivat ihoa (tuhoamatta sen normaalia suojaavaa bakteerikantaa). Kamferi vaikuttaa antiseptisesti ja vilkastuttaa verenkiertoa. Salisyylihappo vaikuttaa ihoa kuorivasti ja antiseptisesti.

Ihonhoito aloitettiin siis kolmella tuotteella. Pelkkä iltahoito on ollut riittävän tehokas. Jatkossa ajattelin lisätä mukaan vielä rasvaisen ihon päivävoiteen aamuisin. Poistan myös säännöllisesti pojan nenänpieliin ilmestyneet mustapäät. Ja suosittelen tietysti säännöllistä kauneushoitolatason ihonpuhdistusta kaikille epäpuhtaan ihon omaaville. 

Azulen Paste maksaa n. 26/15ml. Hinta-laatusuhde on erittäin hyvä. Hamamelis Lotionin tarkka hinta ei ole minulla tiedossa, mutta luulen sen olevan n. parinkympin luokkaa.
Dr. R. A. Ecstein jälleenmyyjät täältä.

Löytyykö muita epäpuhtaan ihon kanssa painiskelevia? 

 
*  Eckstein Azulen Paste ja Hamamelis Lotion on saatu testiin blogin kautta. Mielipiteet ovat omiani.

tiistai 3. syyskuuta 2013

Kauneuden hinta?


Kuinka paljon rahaa käytätte ulkonäköönne vuosittain? Saisiko summalla polkupyörän, mopon vai pienen henkilöauton?

Tuorein Kauneus & Terveys esittelee kolme naista, jotka maksavat ulkonäöstään korkeaa hintaa, huikeat 7300-11160 per vuosi. Summaan on laskettu kosmetiikan, kampaajan ja kauneushoitolan lisäksi mukaan myös kuntoilu ja vaatteet.

Summat näyttävät silmissäni aivan järkyttävän suurilta. Suurin osa omasta palkastani kuluu perheeseen ja kotiin (asuntolaina, ruoka, harrastukset, kesämökki jne). Esim. kosmetiikka näyttelee tiliotteessani vain sivuosaa. Yritän olla järkevä ja ostaa vain tuotteita, joita oikeasti tarvitsen (en aina onnistu tässä kovinkaan hyvin :P). Pyrkimykseni on käyttää vanhat tuotteet loppuun ennen uusien ostamista. Pakkaa on nykyään sekoittamassa myös blogini kautta saadut tuotteet sekä Livbox. En omista satoja kynsilakkapulloja tai kymmeniä luomiväripaletteja. Ajattelinkin jatkossa tehdä pikaisen laskelman omistamastani kosmetiikasta. Eläisinkö varastollani kuukauden, vuoden vaiko viisi vuotta? Huulipunat, luomivärit ja kynsilakat riittäisivät todennäköisesti kaikkein pisimpaan. Ihonhoitotuotteet loppuisivat ensin.

Haastan teidät laskemaan syyskuun aikana kosmetiikkaan käyttämänne summan. Palataan asiaan lokakuun alussa. Kuitit talteen tytöt!

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Uudet BB-voiteet




Uudessa Kauneus ja Terveys lehdessä on Kaisa Hatakan juttu "Tuoreet BB-tähdet". Juttuun on koottu yhdeksän BB-voidetta hintoineen. Nopealla vilkaisulla voi tehdä pikaisen arvion omalle iholle ja kukkarolle sopivista tuotteista. Voiteiden nimet ovat muuten järkyttävän pitkiä. Listan kallein näyttää olevan viidenkympin Dior, jonka nimi sisältää yli kymmenen sanaa :). Halvin näyttää olevan reilun kympin maksava Rimmel, jonka luvataan sopivan hyvin sekaiholle.

 



Oletteko jo kokeilleet jonkun listan voiteista?

1. Kiehl's Actively Correcting Beautifying BB Cream Natural, 29/30ml
 -> SK 50, peittää hyvin, korjaa maksaläiskiä

2. L'Oreal Paris Revitalift 10 Total Repair BB Light, 17,90/50ml
-> antiage-versio ikääntyvälle iholle

3. Rimmel BB Cream 9 in 1, 11,90/30ml
-> SK 25, sekaiholle, supistaa ihohuokosia

4. Yves Rocher Peau Parfaite 6 in 1 Sublime Skin BB Cream 20,90/50ml
-> luonnollinen, vaalealle iholle

5. Clarins BB Skin Perfecting Cream, 36,90/45ml
-> c-vitamiinia väsähtäneelle iholle, SK 25

6. Biotherm Aquasource BB Cream, 29/30ml
-> tehokosteuttava

7. DIOR Diorskin Nude Tan BB Cream Healthy Glow Skin Perfecting Beauty  Balm, 50,50/30ml -> korostaa rusketusta, SK15

8. Decleor Hydra Floral Multi-Protection BB Cream, 49/40ml
-> kosteuttaa, supistaa ihohuokosia

9. No 7 Beautiful Skin BB Cream Fair, 15,90/40ml
-> SK15, herkälle iholle, hajusteeton 




Minulla ei ole mahdollisuutta kokeilla koko listaa läpi, mutta kahteen olen jo ehtinyt tutustua. Clarinsin BB-voide on minulla näytekoossa, sain sen kesäkuun Livboxin kautta. Harmi, että sävy 02 medium oli iholleni liian tumma (myös kesän jälkeen). En ostaisi Clarinsia täysikokoisena tuon samplen perusteella. Voide oli makuuni liian kevyt. Ja liian tumma sävy hävitti nopeasti loputkin kiinnostukseni rippeet.  

Blogin kautta saatu No 7 on arkikäytössäni juuri nyt, siitä onkin tulossa postaus parin viikon sisään. Alkuvaikutelma on hyvä. Hinta ja laatu kohtaavat voiteessa erittäin hyvin.

Lista ei kata kaikkia uusia BB-voiteita. Paljon hyvää löytyy myös tämän listan ulkopuolelta. Kuten loistava Academie, josta kirjoitin täällä.

* Kaunista syyskuuta kaikille *