Sivut

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Luonnonkosmetiikan parhaat 2015




Vuosi 2015 toi mukaan paljon uutuuksia myös luonnonkosmetiikan puolelle. Minulla ei ollut mahdollisuutta tutustua kaikkiin, mutta onnistuin silti kalastamaan haaviini omasta mielestäni erittäin hyviä tuotteita ja määräkin oli sopiva, enempää en edes olisi ehtinyt käyttää. Minua viehättää eniten käyttömukavat tuotteet, joissa on kevyt ja miellyttävä tuoksu. Meillä pidetään myös helpoista ja monikäyttöisistä koko perheen tuotteista.



Olen suihkinut menemään jo yhden pullollisen Madaran Hoitavaa Nokkossuihketta, ja lisäksi olen ostanut lisää jo kaksi pulloa - siskolle ja ystävälle. Suihkeessa on jotain todella koukuttavaa, sitä pitää saada vähintään pari annosta päivässä. Neste suorastaan hellii herkkää ja pintakuivaa ihoani ja virkistää oloa. Tuote on ihoa rauhoittava ja kosteuttava, sitä voivat käyttää kaikki, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tuoksu on kevyt ja aavistuksen makea.




Supermood Egoboost Moisture Kick Seerumi sopii monelle, se tuo kosteutta ja joustavuutta janoiselle iholle. Seerumia voi käyttää sellaisenaan tai sekoittaa muihin linjan tuotteisiin. Aine on koostumukseltaan ohutta, maitomaista ja hyvin imeytyvää. Iholleni jää mukavan pehmeä tuntu, joten voin allekirjoittaa tehokosteuttavan vaikutuksen. Pintakuivuus katoaa nopeasti, joten tämä on ihana tuote meikin alle. Seerumi ei kaipaa päälle välttämättä edes hoitovoidetta. 
 



Laveralta tuli tänä syksynä uutuus, jota en uskonut näkeväni. Olin aina kuvitellut, ettei luonnonkosmetiikan deodorantti ole kovin tehokas, vaan hienhaju yllättää varmasti kesken päivän. Onneksi tämä haaste on ollut tiedossa myös Laveralla ja nyt siihen on löydetty alumiiniton ratkaisu. Oma suosikkini on harmaa Invisible 24h deodorant.




 Ihastuin kesällä Weledan Manteli -tuotteisiin, joissa on hyvin kevyt mantelin tuoksu. Kolmikon paras oli suihkuvoide, joka pesee taidolla kuivat ja herkät ihoalueet. Nämäkin sopivat koko perheen käyttöön.




 Born to Bio 100% luonnonöljyt ovat mielestäni oikeita luontoäidin taikatippoja, joiden tehoa ei voi kuin ihmetellä. Öljyjä on muistaakseni jo kahdeksan erilaista, joista jokainen löytää varmasti jotain omaan käyttöön sopivaa. Sacha Inchi hellii kuivaa ja herkkää ihoa. Babassu on puolestaan antimikrobinen öljy, se on tarkoitettu epäpuhtaalle ja tulehtuneelle iholle.




Benecos tuoteperhe näyttää pakkausuudistuksen jälkeen raikkaammalta. Sarja tekee edullista luonnonkosmetiikkaa, jonka laatukin on kunnossa. Pidän paljon myös tuoksumaailmasta, joka ihastuttaa aitoudellaan. Benecos Sitruunamelissa suihkugeeliä olen ostanut jo lisääkin.




Väittäisin, että Hurraw! huulirasvoja on jo aika monella, ja montaa eri makuakin. Meillä näitä käyttävät kaikki. Olen antanut yhden myös siskolle ja kummitytölleni. Oma suosikkini on huuliin väriä antava kirsikka.





Burt's Bees käsivoiteet hoitavat kaikkein kuivimmatkin kädet ihanan pehmeiksi. Minulla on tapana levittää Almond & Milk käsiini viimeisenä ennen nukkumaanmenoa. Tuhdissa voiteessa on hauska purkki ja mieto karvasmantelin tuoksu. Beeswax & Banana on hieman makeampi versio, joka pääsi 15-vuotiaan kummityttöni käyttöön. Näiden täydellinen vastakohta koostumukseltaan on Weleda Manteli käsivoide, joka on emulsiomaista ja nopeasti imeytyvää.


Oliko näissä yhtään tuttua?
Vai löytyykö muita suosikkeja?
 



tiistai 29. joulukuuta 2015

Vuoden 2015 parhaat ihonhoitotuotteet




Taas alkaa olla yksi blogivuosi takanapäin, joten on aika nostaa esiin vuoden parhaat ihonhoitotuotteet. Ihoni vanheni taas yhden vuoden lisää, joten joukossa on varmasti hyviä ja tehokkaita tuotteita tai muuten omasta mielestäni fiksuja valintoja. Tehohoidon vastapainoksi minulla on ollut tapana pitää ihonhoidon vapaapäiviä, jolloin annan ihoni hengittää




Vuoteen mahtui kaksi aivan loistavaa silmänympärysvoidetta, joita ostan varmasti jatkossa myös lisää. Suurin ihonhoidon haasteeni piilee tänä päivänä juuri ohuessa silmänympärysihossa, johon eletyt vuodet piirtyvät ensimmäisenä

Clarins Super Restorative Total Eye Concentration sopii minulle kuin nenä päähän. Sen kevyt voidemainen koostumus hurmaa jo ensihetkestä. Ohut valkoinen voide luistaa siististi pullosta ulos ja sitä on helppoa annostella sopivasti. Voide tuntuu herkällä silmänympärysiholla viileän raikkaalta. Tämä on täydellinen valinta aamuun, jolloin olo tuntuu väsyneeltä ja silmänympärys näyttää tummalta ja jotenkin pöhöttyneeltä. Voide jättää iholle kivan vähän napakamman ihotuntuman, laskee turvotusta ja vaalentaa tummia silmänalusia. Tuote sopii mielestäni loistavasti myös meikin alle - se imeytyy nopeasti, eikä jätä iholle rasvaista tunnetta. Voiteeseen on lisätty kullanhohtoisia helmiäispigmenttejä, jotka häivyttävät optisesti juonteita ja kirkastavat katsetta. Voiteessa on hyvin mieto ja miellyttävä tuoksu.




SENSAI Eye Contour Balm on parasta, mitä kaupasta löytyy. Se tuntuu iholla kevyeltä, mutta siitä jää hyvä tunne pitkäksi aikaa. Kuvailisin tunnetta joustavaksi, pehmeäksi ja raikkaaksi. Voide on tarkoitettu päiväkäyttöön ja se on koostumukseltaan Clarinsin voidetta täyteläisempi.

Sensain silmänympärysvoiteen eteen joutuu ponnistelemaan töissä muutaman hetken enemmän, mutta tämä on mielestäni loistava sijoitus kauneuteen. Voiteen ainesosaluettelo kertoo, että laatuun on panostettu hienolla tavalla. Voide sisältää mm. mandariinipuun-uutetta, jonka sanotaan aktivoivan kollageenin muodostumista ja sitä kautta myös ihon joustavuutta. Mukana on myös aprikoosiuutetta, joka pitää ihon pehmeänä. Luettelon kiinnostavin aine on koishimaru silk EX, jota saadaan silkkikotiloista, aine aktivoi hyaluronihapon muodostumista ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Yuzu-uute puolestaan aktivoi ihon mikroverenkiertoa ja kirkastaa.





 Académie HYDRATANTE – kosteuttavaan vadelmaseerumi on janoisen - kuivan tai pintakuivan ihon ystävä, joka tehokosteuttaa. Seerumia voi käyttää aamuin illoin hoitovoiteen alla aina, kun iho tuntuu tarvitsevan kosteuslisää. Tämä on täydellinen tuote pintakuivalle talvi-iholle.




Vuonna 2015 nähtiin myös Académie Princesse des Crèmes - Prinsessavoiteen uusi tuleminen, kun Académie juhli 125-vuotista taivaltaan. Purkki oli ehdottomasti vuoden kaunein. Nyt päivitetty voide on suunnattu aikuiselle iholle, sen koostumus on kivan täyteläinen ja kermainen. Se imeytyy kosteusköyhään ihooni nopeasti ja lopputulos on samettisen pehmeä, heleä ja joustava. Voide tuntuu sitovan hyvin kosteutta ihoon, sillä kosteuttava vaikutus on pitkäkestoinen. Voide antaa iholle myös suojaa tuulta ja pakkasta vastaan sekä auttaa ihoa uudistumaan. Harmi, että tuote oli myynnissä vain rajoitetun ajan.





Olen vuoden aikana käyttänyt paljon kosteuttavia naamiota, mutta päälimmäisenä mieleeni on jäänyt Ella Baché Baume Repair, joka tuntuu iholla viileän raikkaalta ja taikoo kuivuuden pois hetkessä. Naamio imeytyy ihooni kokonaan ja jättää jälkeensä ihanan pehmeyden. 



 

Bliss Fabulous Foaming Face Wash on minulle kuorinta, mutta jos iho ei ole kovin herkkä, niin tuotetta voi käyttää myös päivittäisenä puhdistustuotteena. Aine vaahtoaa kevyesti ja puhdistaa meikin sekä samalla kuorii ihon pinnalta elottoman ihosolukon. Sopii kasvojen ja kaulan iholle, erityisesti otsa-nenä-leuka -akselille, ei silmänympärysiholle.

Käytin kuluneen vuoden aikana myös paljon misellivesiä ja valtavan määrän puhdistuslappuja :)

  



Vartalovoidesuosikkini oli Vichy Ideal Body Serum Milk emulsio-seerumi, joka oli erittäin käyttömukava. Pullo oli siisti ja emulsio imeytyi ihooni nopeasti. Iholle jäi kiva silkkisyys ilman tahmeutta. Voiteen tuoksu on mieto ja se sopii myös herkälle iholle.

 Luonnonkosmetiikan parhaat tulee myöhemmin omassa postauksessaan,
 jos joku jäi kaipaamaan niitä.

Löysittekö tänä vuonna uusia suosikkeja
vai pysyittekö vanhoissa hyväksi havaituissa? 

 


keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Tunnelmallista joulua



Blogi hiljenee nyt joulun viettoon. On aika nauttia pyhistä perheen kesken. Meillä leikitään nyt kuusen alla, jonne kiireinen tonttu on tuonut jo lahjapakettejakin. Raskaan vuoden jälkeen on myös aika sytyttää kynttilä ja painautua oman rakkaan kainaloon. Olisipa aina joulu :)

Ihanaa joulunaikaa kaikille <3



sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Tuoksutonta suomalaista luonnonkosmetiikkaa




Ensi viikolla meillä tehdään jo viimeisiä jouluvalmisteluja, joten uskon blogin hiljenevan pakon edessä. Sitä ennen haluan kuitenkin lunastaa lupaukseni, josta kerroin Tuoksuton -kampanjan yhteydessä lokakuussa, jolloin aloitin omasta mielestäni todella harvinaislaatuisen testin Lily Alexandran parissa. Sarja on viimisen päälle mietitty suomalainen kosmetiikkasarja, jonka juuret ovat tiukasti kotimaassa aina valmistusta myöten. Sarja perustuu 100% luonnollisiin kasviperäisiin raaka-aineisiin. Tuotteet ovat tuoksuttomia ja ne eivät sisällä alkoholia, parafiineja, vaseliinia, silikonia tai parabeeneja. Ainesosaluettelot näyttävät silmiini lyhyitä, joten nämä sopivat varmasti monelle. Lily Alexandra onkin vastaus kahden lukijani kysymyksiin, joista toinen etsi tuoksutonta luonnonkosmetiikkaa ja toinen puolestaan alkoholitonta - toivottavasti olette kuulolla :)

Muistelen nähneeni Lily Alexandran esittelyä messuilla, mutta mieleeni on jäänyt kummittelemaan ajatus siitä, että sarja on vaikeaa ostettavaa. Hämmästykseni olikin suuri, kun huomasin että tuotteita myydään jopa netissä (Apteekkituotteet). Onko Lily Alexandra teille tuttu?
  



Tuotteet näyttävät kauniilta, hillitty ulkoasu vahvistaa ammattimaista vaikutelmaa. On hienoa lukea purkin kyljestä paikkakuntaleima Helsinki. Valitsin testiin kaksi tuotetta puhtaasti ihoni tarpeiden mukaan. Kun syksy kääntyy talveksi ihoni suorastaan huutaa kosteutta.

  Lily Alexandra Kiinteyttävää Tehoseerumia käytetään kuuriluontoisesti aina kun iho tuntuu kaipaavan lisää kosteutta ja elastisuutta. Seerumia voi laittaa hoitovoiteen alle tuomaan lisätehoa ihonhoitoon. Aine on koostumukseltaan ohut ja nestemäinen, joten pari pumppausta riittää hyvin koko kasvoille ja kaulalle. Olen käyttänyt seerumia yhden kahden viikon kuurin verran, toisen vuoro voisi olla parin kuukauden päästä. Seerumi on mielestäni loistava apu kuivuutta vastaan etenkin talvella. Iho tuntuu seerumin jälkeen aavistuksen nahkealta, mutta kun päälle laitetaan vielä hoitovoide, niin iho muuttuu kivan pehmeäksi ja elastiseksi. Ainesosaluettelo sisältää mm. lumpeenkukkauutetta ja heinäratomon lehtiuutetta.

Kenelle? Suosittelisin seerumia kaikille, joilla haasteena on ihon pintakuivuus, sillä tuote tehokosteuttaa ihoa. Seerumi maksaa 49 euroa (30ml) täällä.

 

 

 Olen käyttänyt seerumin kanssa Lily Alexandra Uudistavaa 24 tunnin kasvovoidetta, joka lupaa kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti ja suojata vapailta radikaaleilta. Voidekokeiluni on kestänyt jo lähes kaksi kuukautta, joten voin allekirjoittaa tehokosteuttavan vaikutuksen.  Ihoni ei ole nyt yhtään pintakuiva, vaan kuvailisin sitä mukavan pehmeäksi. Voide sopii loistavasti myös meikin alle, sillä sen koostumus on kevyt ja nopeasti imeytyvä. Ainesosaluettelo sisältää mm. vehnänalkioöljyä ja aloe veraa. 50ml:n purkki maksaa 35 euroa täällä.

On tietysti aina mahtavaa käyttää kosmetiikkaa, joka on suunniteltu juuri suomalaiselle iholle, jota rasittavat kohtuuttoman kovat sääolosuhteet. Tuotevalikoima on vielä aika suppea, mutta olennaisin näyttää löytyn. 

  
Ulkona vihmoo lumen sijaan vettä,
mutta ei anneta sen häiritä hyvää tunnelmaa.
Ensi viikolla on joulu <3  

 




Sponsored.

perjantai 18. joulukuuta 2015

Sisustajan sydän




Eilisessä postauksessani näkyi kaunis puusta työstetty sydän, joka näyttää turhakkeelta, mutta on kaikkea muuta. Se suorastaan kutsuu koskettamaan. Hassua, eihän sitä edes myydä stressileluna. Toinen uusi ihastukseni on käsintehty avainkaulanauha, jota on vaikeaa olla pyörittelemättä sormien välissä. Nauhassa on käytetty pelkästään luonnon- tai kierrätettyjä materiaaleja muovihelmien sijaan. Nauha näyttää kauniilta hienolla tavalla, kahta täysin samanlaista helmeä on vaikea löytää.

Näin jouluna mieleen hiipii ajatus hyvästä lahjasta, jonka ostamalla voisi tehdä kauniita tekoja jonkun toisen hyväksi.  Werannas sisustuskauppa syntyi tahdosta tehdä hyvää. Sen hyvänmielen projektit tukevat mm. Ugandan vuorigorilloja ja köyhiä äitejä Madagasgarilla. Werannasin omistajat Maija ja Riikka ovat matkustaneet ja asuneet ympäri maailmaa. He arvostavat luonnonmateriaaleja ja kierrätystä sekä tukevat naisten työllistymistä. Kaupasta löytyy myös suomalaisia tuotteita.




Werannas halusi antaa minulle muutamia tuotteita kokeiluun. Tarjous lämmitti mieltäni, sillä kaupan anti on kuin tehty meille. Ihanan rouheita, kauniita ja monikäyttöisiä pyyhkeitä, kippoja, mattoja, kasseja ja vaikka mitä muuta ihanaa käsityötä. Esimerkiksi KIKOI puuvillakangas voi olla huivi, peitto, pöytäliina tai pyyhe. Sitä käyttävät kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta kaukana Keniassa. Kangas on reilunkokoinen (157x102 cm), siitä saisi mainion pöytäliinan tai kevyen torkkupeiton vaikkapa mökille, jossa elämisen rentous on suorastaan välttämättömyys.




Kylpyhuoneessamme on nyt myös erikoinen saippuakippo, joka on tehty käsin kaivertamalla ja hiomalla Kisii-kivestä. Kivi saadaan Tabaka-kukkuloilta Länsi-Keniasta. Jokainen kulho on oma uniikki taideteos ja todella silmää hivelvän kaunis. Ja taas sama juttu kuin puusydämen kanssa, kulhon sileä kosketus tuntuu sormenpäissä todella hyvältä. Nälkä kasvaa syödessä, nyt haaveilen kaikkein suurimmasta kulhosta, jonka leveys on 35cm, se olisi täydellinen hedelmäkulho. Oma kulhoni on 16cm eli sopiva saippuapaloille, joita Werannas Home Spa Goodies -osasto myy. Saippuat ovat suomalaisen Soap Factoryn käsialaa ja niihin on onnistuttu luomaan kiva rouhea ulkoasu sekä upea laatu.
 



Pidän sisustamisesta, joten minulla on aina joku uusi projekti menossa. Olen menneen syksyn aikana pyrkinyt pääsemään eroon turhasta ja keskittymään olennaiseen. Kuvailisin omaa makuani skandinaaviseksi, pidän selkeästä tyyliistä, mutta vastapanoiksi tarvitaan lämpöä. Pidän luonnonmateriaaleista kuten puusta, nahasta, pellavasta ja villasta. Meille päätyy varmimmin joko vanhoja täyspuisia huonekaluja tai uusia design-juttuja. Olen hankinnoissani hidas, voin miettiä ja säästää rahaa pitkiäkin aikoja, jotta unelmastani tulee totta.

Löytyykö muita innokkaita sisustajia?
Hidas vai nopea muutos? 




Mainoslinkkejä